Omgeving

In en rond Blankenberge zult u zich niet vervelen. In de onmiddelijke omgeving vindt u natuur, cultuur, sport en ontspanning.

Het stand en de zee zijn er op hun mooist. U wandelt zo de zee in vanop de Pier of vanop het staketsel. De jachthaven en vissershaven bieden altijd weer zicht op in en uitvarende zeiljachten of vissersbootjes.

De binnenstad heeft een boeiend Belle Epoque verleden. U kunt de nog talrijk aanwezige vakantiewoningen van eind 19° eeuw - begin 20° eeuw bewonderen.

De polders zijn bij uitstek een plek die u echt moet bezoeken. Deze laag gelegen weilanden werden door Natuurpunt aangekocht en worden op ecologische wijze onderhouden. Een fietstocht door dit uitzonderlijk mooi groen landschap zal u bekoren. Landbouwwegen leiden u naar het bezoekerscentrum Groenwaeke of naar de diverse mooie polderdorpen.

Op een steenworp van Blankenberge is nog veel meer interessants te zien. Knokke, De Haan en Oostende zijn vlot bereikbaar met de tram. Met de trein bent u in vijftien minuten in Brugge.